Klanten Vertellen

Pragmatisch aan de slag met P&O

Laat al die klussen op P&O gebied met een gerust hart over aan Doen Wat Werkt voor P&O, zodat jij als werkgever je personeelszaken goed geregeld hebt – met zowel oog voor medewerkers- als organisatiebelang.

Ontdek hoe je zonder opsmuk heel praktisch en simpel je personeelszaken in no time onder controle hebt.

Help!

 • Je ziekteverzuim blijft maar hangen boven de 10%, hoe krijg je het voor elkaar om dit eindelijk eens te laten zakken?
 • Je hebt ooit met een medewerker mondelinge afspraken gemaakt en nu ontstaat er gedoe over, wat nu?
 • De arbeidsinspectie staat op de stoep, maar waar zijn die vereiste diploma’s? Zitten ze wel in het personeelsdossier?

Het is helemaal niet gek dat je dit soort dingen niet weet. Soms is het onwetendheid. Soms is het al die regelgeving die telkens weer verandert, en soms is P&O gewoon niet je ding. En nog vaker is het iets anders. Prioriteiten. Of de waan van de dag: een nieuwe klant moet  worden binnengehaald, die opdracht moet klaar, een deadline wordt naar voren gehaald… of de printer is weer stuk. Om maar wat te noemen.

Geld

Linksom of rechtsom, ondernemen met personeel komt uiteindelijk altijd terecht op geld. En als je er niet door de ‘personeelszaken-bril’ naar kijkt, soms op verrassend veel geld. Dat is vaak een heel onaangename verrassing. Daar kan ik je genoeg voorbeelden van geven.

“Ik wens je veel personeel toe”

Het is een oud Joods gezegde. Klinkt goed, maar eigenlijk krijg je er veel zorgen, stress en ellende mee toegewenst. En inderdaad met personeel in dienst loop je risico’s. 

Soms zeggen ondernemers “Maar jou inhuren kost me ook geld”. En echt, ik begrijp dat wel. Want dat is ook zo. Maar het levert je gegarandeerd meer op. Anders gezegd: verkeerde zuinigheid kan soms fors duurder zijn. 

Lees hieronder wat mijn klant Michel daarover zegt:

“Ik heb een financieel advieskantoor in Assen. Met twee medewerkers in dienst en enkele freelancers er omheen kreeg ik steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van Personeel en Organisatie. Vragen over vakantiedagen, vakantieplanning, ziekte en herstel, verplichtingen vanwege de wet Poortwachter, enz. Je moet gewoon allerlei zaken regelen. Ik weet in grote lijnen wel hoe het zit, maar een klein foutje kan enorm grote financiële gevolgen hebben. Het is heel prettig dat je dan een achtervang hebt die de relevante kennis paraat heeft. Jaarlijks veranderen er zaken. Voor mij is het dan prettig dat je mensen om je heen hebt, die het naadje van de kous weten. Het is bijna onmogelijk om je kennis up to date te houden als je er niet dagelijks mee bezig bent. Janneke is een vrouw die met beide benen op de grond staat, ze is nuchter en helder in haar antwoorden. Ze weet waar ze het over heeft en is echt mijn vraagbaak op personeelsgebied. Janneke zorgt voor gemak in mijn bedrijf, ze ontzorgt me echt. En net in dat stukje waar ik zelf niet altijd zin in heb of tijd voor heb om uit te zoeken. Zodra ik een opdracht bij haar heb uitgezet pakt ze het op en lost ze het op. Dat betekent voor mij dat ik me kan focussen op de dingen waar ik mijn geld mee verdien. Per saldo kan ik de tijd en de frustratie die ik me zo bespaar, inzetten voor mijn eigen werk. Wie een consultant in een mantelpakje verwacht moet nog even verder zoeken, maar ondernemers die zelf nuchter in de wedstrijd staan vinden snel en makkelijk met haar een klik.”

Michel Hendriks Hyprovide

Waar ik je direct mee kan helpen

Alles wat je moet weten over:

 • dure missers in arbeidscontracten die je heel makkelijk voorkomt – als je ze eenmaal kent;
 • twee zaken die nooit in je personeelsdossiers mogen ontbreken maar er vaak wel in missen;
 • waar ondernemers – soms schrikbarend veel – geld laten liggen;
 • 7 verrassende redenen waarom personeel graag bij jou werkt;
 • hoe je talent behoudt, zelfs als je minder salaris betaalt dan je concurrent.

De P&O adviseur is expert

Er zijn veel adviseurs die advies geven uit een boekje. Ik ken ook accountants die adviseren op het gebied van Personeel en Organisatie. Die noemen zichzelf ‘Accountants en Adviseurs’. Maar is een zelfverklaard adviseur dat wat jij nodig hebt? Of is een ervaren P&O expert misschien meer in jouw belang? Iedere organisatie is anders. En juist die specifieke kennis ontbreekt daar.

Dat merkte ook mijn klant Jannie:

“In mijn bedrijf Enjoy Bedrijfskleding heb ik drie mensen in dienst plus een oproepkracht. De salarisadministratie heb ik via mijn accountant ondergebracht bij een salariskantoor. Dat is prima voor de salarisberekeningen, maar op het gebied van arbeidscontracten miste ik toch wel wat dingen. De contracten waren niet volledig, de wettelijke voorschriften stonden er niet altijd goed in. En juist dit soort zaken moeten wel voor elkaar zijn vind ik. Janneke heeft dat voor mijn bedrijf opgepakt. Het geeft niet alleen mij, maar ook mijn werknemers het vertrouwen dat we dit nu goed geregeld hebben. Mocht het ooit een keer nodig zijn, dan staan de zaken netjes en duidelijk op papier. In onze samenwerking zitten Janneke en ik altijd op één lijn. Ze is eerlijk, uitgesproken en duidelijk. Met Janneke krijg je de feiten op tafel, ze heeft een enorme kennis van zaken. Ze is goed bereikbaar of belt altijd direct terug. Janneke denkt met je mee. Ze is gewoon echt goed in haar vak, ik kan al mijn vraagstukken op het gebied van P&O bij haar neerleggen. Ze is super behulpzaam, ook vanuit haarzelf op eigen initiatief. Je hoeft er nooit achteraan te zitten. Ik kan haar elke ondernemer van harte aanbevelen. Ik kan trouwens ook heel erg met haar lachen. Als ze de deur binnenstapt, komt er een heel klein poppetje binnen, maar daar zit me toch een karakter achter! Ik vind haar een heel plezierig persoon en ben blij dat ik haar heb leren kennen.”

Jannie KoopsEnjoy Bedrijfskleding

Is in jouw organisatie de P & O adviseur nog het ontbrekende stukje, bel me dan. Contact

Stel je blinde darm moet er uit

Ik heb een bouwbedrijf met tien personeelsleden. Mijn personeelszaken – als je dat al zo mag noemen – deden we eerst zelf. Als ik een vraag had, dan ging ik naar de loonadministratie of de accountant voor advies. Ik heb eigenlijk nooit personeelsproblemen gehad, tot er een arbeidsconflict ontstond. Op aanraden van een installatiebedrijf ben ik toen bij Janneke te rade gegaan. Zo’n conflict gaat alles overheersen, het spookt steeds door je hoofd. Dat er iemand is die je in zo’n situatie ontzorgt en bij alle stappen over je schouders meekijkt is ontzettend fijn. Ze adviseert niet alleen maar grijpt ook in. Dat doet ze werkelijk heel goed. En heel praktisch, het werkte prima. Net als de korte lijntjes, je krijg bij haar meteen antwoord. We konden heel goed met haar uit de voeten. Het ontzorgen door Janneke is voor mij het belangrijkste. Alleen al al die juridische zaken. Dat scheelt slapeloze nachten. Nou ja, ik lig niet snel ergens van wakker, maar het hield me wel veel te veel bezig. Het leidde me te veel af van mijn dagelijkse werk. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Mark Boelenseigenaar bouwbedrijf Boelens

Wat ik voor jou kan doen

Ik help je bijvoorbeeld met

 • hoe je lastige situaties bespreekt, waardoor je superrelaxed dat gesprek begint waar je normaal gesproken nachten van wakker kon liggen;
 • de perfecte kandidaat te vinden voor die vacature die al bijna een jaar openstaat, zonder dat je gekke fratsen moet uithalen met het salaris;
 • hoe je een personeelssubsidie in de wacht sleept die door de meeste werkgevers in het MKB compleet over het hoofd wordt gezien;
 • een ongebruikelijk praktische aanpak: ik doe waar andere adviseurs graag heel gewichtig over doen – maar dan zonder je hele organisatie op de kop te zetten;
 • het invoeren van een functiehuis en competentiemanagement zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over taken en bevoegdheden;
 • verzuimbegeleiding, zodat jij d’r niet ziek van wordt – want je kunt helemaal leeglopen op de specifieke regelgeving en het schakelen met de Arbodienst;
 • arbeidsovereenkomsten, CAO’s en andere arbeidsrechtelijke voetangels en klemmen.

Om waar wat te noemen he? Ik doe natuurlijk veel meer:

Of het nu gaat om een enkele case of om vragen over organisatieontwikkeling. Over thuiswerken of instroom, doorstroom en uitstroom van personeel, ik help je. Dan kun jij als  ondernemer met je bedrijf aan de slag. Juist nu. Met een gerust gevoel over je personeel en je organisatie. Want dat heb je met mij goed geregeld.

Laten doen of zelf doen? Ben je er nog niet uit?

Bel me gewoon, het is altijd vrijblijvend maar levert je gegarandeerd inzichten op waarmee je verder komt. 

Contact